Digitale veiligheid is van groot belang om je te wapenen tegen ongewenste bezoekers. Ook jouw bedrijf loopt risico op aanvallen van cybercriminelen. Wist je dat als een hacker eenmaal binnengedrongen is, hij gemiddeld 297 dagen in de achtergrond actief is? Bescherm je bedrijfsnetwerk daarom tegen cyberaanvallen. Ontdek met welke maatregelen jij meteen aan de slag kunt.
Bescherm je bedrijfsnetwerk
Vrijwel ieder apparaat is verbonden met het internet en daardoor aanwezig in het hart van je bedrijf: het bedrijfsnetwerk. Juist dit onderdeel van een bedrijf is interessant voor een hacker. Een hacker is gemiddeld 297 dagen in de achtergrond actief. Hierdoor krijgt hij de kans om zich verder te verspreiden, back-ups te infecteren en bedrijfs- en klantdata weg te sluizen. Met cyber security bescherm je jouw bedrijf tegen digitale aanvallen.
Aan de slag!
Van groot belang dus om hackers geen kans te geven. Welke basismaatregelen neem je en wat beschermen ze?
- Firewall
Een firewall bewaakt het inkomende en uitgaande netwerkverkeer. Door vooraf ingestelde regels bepaalt een firewall welk verkeer toegestaan of geblokkeerd wordt.
- VPN
Een Virtual Private Network is een versleutelde verbinding tussen je apparaten en het bedrijfsnetwerk. Ook als jouw medewerkers niet op kantoor zijn, hebben ze veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk. Daarnaast bestaat de kans om digitaal afgeluisterd te worden. Met een VPN is dat bijna onmogelijk.
- Endpoint Security
Endpoint Security beveiligt apparatuur van eindgebruikers. Denk daarbij aan mobiele apparaten, laptops, PC’s en servers. Kortom: elk apparaat dat verbonden is met jouw bedrijfsnetwerk. Endpoint Security houdt alle acties van eindgebruikers in de gaten en grijpt in als dat nodig is
- Netwerk security
Netwerkbeveiliging beschermt de onderliggende netwerkapparatuur tegen ongeautoriseerde toegang. Denk hierbij aan gescheiden netwerken (VLAN’s) of een gastennetwerk.
Hackdetectie als brandalarm van je netwerk
Maar met deze klassieke beschermingsmethodes ben je er nog niet. Deze methodes beschermen slechts een deel van je bedrijfsnetwerk. Om jouw bedrijf te beveiligen tegen hackers, zijn er op meerdere lagen beveiligingsmaatregelingen nodig. Iedere dag spreken wij ondernemers en zien we dat zij hun basisbeveiliging goed op orde hebben. Maar veel ondernemers zijn nog niet bekend met hackdetectie, terwijl een hack momenteel de meest voorkomende aanvalsmethode is. Een relatief nieuwe maar onmisbare aanvulling op bestaande anti-hack maatregelen is een apparaat met hackdetectie.
Wat houdt hackdetectie in?
Hackdetectie kun je zien als een alarm voor je bedrijfsnetwerk. De software doet zijn werk op de achtergrond en doet zich voor als een kwetsbaar apparaat in het netwerk. Zodra een hacker deze ‘nepserver’ in zijn vizier krijgt zal hij beginnen met aanvallen. En dát is het moment waarop de hackdetectie zijn werk doet. Zodra de hacker aanvalt, verzamelt het apparaat informatie over de hacker. Die informatie kan gebruikt worden om de aanval snel en succesvol af te wenden. Bovendien wordt inzichtelijk hoe de indringer gebruik heeft gemaakt van de aanwezige kwetsbaarheden. Op deze manier kun je snel ingrijpen en voorkom je grote schade.
Cyber Security Box
De Cyber Security Box maakt gebruik van hackdetectie. Het slimme apparaat wordt geinstalleerd op een onderdeel in je bedrijfsnetwerk dat niet kwetsbaar is. Vergelijkbare software draait vaak op een firewall of bedrijfsserver met applicaties en is daardoor kwetsbaar. De Cyber Security Server detecteert 24/7 en alarmeert direct als er een indringer is gesignaleerd. Zo voorkom je grote schade aan je bedrijf en bedrijfsdata. Cyber Security Box is de perfecte aanvulling op klassieke bescherming zoals virusscanners, malware protectie, firewalls, VPN en endpoint security.
Heb je hier al over nagedacht?
Cyberaanvallen zijn meestal gericht op het openen, wijzigen of vernietigen van gevoelige informatie, het afpersen van geld van gebruikers of het onderbreken van normale bedrijfsprocessen. Vandaag de dag is het implementeren van effectieve cyber security maatregelen een uitdaging. Werknemers werken steeds flexibeler en aanvallers worden steeds innovatiever. Naast de basismaatregelen zoals firewalls, VPN’s, Endpoint Security, netwerk security en hackdetectie zijn er nog meer stappen die jou helpen je bedrijf te beschermen. Zet alvast deze 9 stappen om je bedrijf te beschermen.