Start je een bedrijf, maakt je bedrijf een groei mee of maak je de overstap naar de cloud? Tijd om te kijken naar de IT-mogelijkheden. Wil je zelf verantwoordelijk zijn voor het beheer van je werkplekken óf wil je dit (gedeeltelijk) uitbesteden? Lees meer over de voor- en nadelen.

Je werkplekken zelf beheren als mkb?

Wat is werkplekbeheer?

Werkplekbeheer is simpel gezegd alles wat nodig is om medewerkers goed te laten functioneren met hun (online) werkplek. Werkplekbeheer staat niet alleen voor het opzetten en afwerken van een werkplek maar gaat ook om het beheren en het onderhouden van de werkplek. Denk aan een goed ingestelde laptop, met een veilige omgeving om in de cloud te werken. Maar denk ook aan (nieuwe) software, de juiste applicaties, updates en back-ups. Wanneer de werkplekken binnen jouw bedrijf goed ingericht zijn, zorgt dit automatisch voor een soepele werkprocessen.

Zelf je werkplek beheren: interne capaciteit en expertise vereist

Technologieën worden steeds uitgebreider en de dynamiek van de werkplek verandert. Verandering gaat zo snel en vraagstukken op IT-gebied kunnen zeer uitlopend en complex zijn. Bovendien bestaat de werkplek uit heel veel onderdelen — van security tot infrastructuur. Wil je je werkplekken zelf beheren? Dat betekent dat er veel capaciteit en kennis op meerdere vakgebieden nodig is.

Daarnaast is het belangrijk dat de werkplek niet vanuit een traditionele gedachte wordt benaderd. Dan worden de opties van nieuwe technologieën niet benut. Heb je deze kennis en/of tijd niet? Dan is het verstandig om je IT uit te besteden. Je kunt altijd nog de keus maken of je dit volledig uit wil besteden of gedeeltelijk. Zo kun je de moeilijkste of de meest tijdrovende processen uit besteden door specialisten in te huren voor specifieke taken en de andere taken intern te beheren.

Uitbesteden: altijd een veilige, toekomstbestendige up-to-date werkplek

Wil je dat de IT-verantwoordelijke kan focussen op kernprocessen en businessvraagstukken? Dan is het vaak verstandiger om het werkplekbeheer uit te besteden aan een externe partij. Zo weet je zeker dat je altijd een veilige, up-to-date en toekomstbestendige werkplek hebt. Zonder dat je zelf alle nieuwe technologieën bij hoeft te houden. Daarnaast heb je altijd een partner om mee te sparren. Over nieuwe ontwikkelingen maar ook over het verbeteren van processen. Geen omkijken meer naar je IT? Of tijdelijk extra capaciteit nodig? Dan is interessant om je werkplekbeheer uit te besteden.

De voordelen van IT in eigen beheer

  • Het gevoel meer controle te hebben omdat je collega’s in dienst zijn.
  • Bij vragen kunnen collega’s snel binnenlopen bij de IT-afdeling.
  • Voor de meeste medewerkers is de IT-verantwoordelijke een bekend gezicht.

De nadelen van IT in eigen beheer

  • Het kennisniveau van de IT-omgeving moet continu op peil blijven. Het is noodzakelijk dat de IT-medewerker goed geschoold is en blijft.
  • Binnen de IT zijn veel kennisgebieden. Het is onwaarschijnlijk dat 1 IT-medewerker kennis van alle gebieden heeft.
  • Vaak geen tijd voor kernprocessen, businessvraagstukken en toekomstgerichte oplossingen.
  • Door iemand aan te nemen voor de hele IT omgeving, ben je erg afhankelijk. Is deze persoon ziek? Dan kan niemand het opvangen. Daarnaast heb je extra kosten om hem of haar te vervangen.
  • (Hoge) personeelskosten.

Jouw werkplek uitbesteden bij Qdoc

Wil jij je nooit meer zorgen maken over jouw werkplekbeheer? We denken graag met je mee. Met slimme IT-oplossingen zorgen we voor een werkplek die past bij jouw manier van werken. Met werkplekbeheer van Qdoc ben je verzekerd van een veilige en functionerende werkplek. We zorgen voor updates, back-ups, ondersteuning bij technische problemen, antivirus, het beheer van gebruikersaccounts en nog veel meer.

Een werkplek waar je van op aan kunt!

Geen gedoe, gewoon goed geregeld. Nooit meer van het kastje naar de muur maar alles onder één dak. Geen keuzemenu’s of lange wachttijden maar direct contact met onze medewerkers. Proactief, persoonlijk en altijd op de hoogte. Op afstand en op locatie.

Plan een vrijblijvend gesprek

Meer artikelen