Elke minuut telt wanneer je gehackt bent of een datalek hebt. Dan wil je niet bezig zijn met de vraag wie wat gaat oppakken. Zorg dat je voorbereid bent op een cyberaanval. Door vooraf een Cyber Incident Response Plan op te stellen kun je de hersteltijd, financiële en reputatieschade beperken. Het opstellen van zo’n plan kost je misschien even, maar het kan wel hét verschil maken.

Cyber-incident-response-plan-800x300

Wat is een Cyber Incident Response Plan?

Incident Response beschrijft het proces hoe je als bedrijf omgaat met een datalek of cyberaanval. Het Cyber Incident Response Plan zelf beschrijft de verschillende soorten cyberincidenten en de bijbehorende processen, zodat je hier op terug kunt vallen. Op deze manier weten medewerkers hoe te handelen en waar welke verantwoordelijkheden liggen. Elk incident en elke organisatie is natuurlijk anders. Afhankelijk van het soort organisatie kan het plan eenvoudig of juist heel complex zijn. Belangrijk is wel dat alle betrokken het plan begrijpen.

Zet deze stappen om tot een Cyber Incident Response Plan te komen

Hulp nodig bij het maken van een cyber incident response plan?

Als mkb’er kun je je tijd ongetwijfeld goed gebruiken voor andere zaken dan IT. Daarom helpen we je graag om jouw omgeving zo in te richten dat jouw organisatie incidenten voortaan gezamenlijk, snel en adequaat oplost. Daarbij helpt een incident response plan enorm. Zo weet je zeker dat je voorbereid bent op incidenten én paniek voorkomt.

Laten we kennismaken!

We adviseren je graag hoe je jouw cyberweerbaarheid kunt verhogen.

Meer artikelen