Heb jij veel te maken met het afdrukken van belangrijke of privacygevoelige gegevens? Dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat printopdrachten binnen jouw bedrijf veilig en beschermd zijn. Gelukkig zijn er een heleboel oplossingen én innovaties die ervoor zorgen dat jij veilig en beschermd volgens de AVG-wet kunt printen.

AVG-printen-800x300

Privacy bij printen: hoe zit het eigenlijk?

Zie jij wel eens een document van een collega in de printer liggen? Dat is geen probleem als het geen gevoelige informatie betreft. Vervelender is het als het gaat om documenten die wel privacy gevoelige informatie bevatten, zoals woonadressen, mobiele telefoonnummers en Burgerservicenummers. Met de vernieuwde AVG wetgeving zijn de regels rondom het printen en bewaren van persoonsgegevens flink aangescherpt. Informatie die direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is, mag dan ook niet op jouw printer blijven liggen.

AVG conform werken en printen

De AVG-wet gaat niet alleen om gegevens van consumenten maar ook om de privacy van eigen medewerkers, klanten en partners. Daarnaast gaat de AVG over de bescherming van zowel digitale als papieren gegevens. Denk aan een paspoort, waarvan zowel een scan als een papieren kopie gemaakt kan worden, die vervolgens in een map in een archiefkast wordt opgeborgen. Zowel de kopie als de scan moeten goed beveiligd zijn.

Een veilige printer heb je zelf in de hand

Beveilig je printers of multifunctionals daarom goed en denk hierbij aan zowel datamanagement als databeveiliging en – encryptie. Bedrijven die voldoende energie steken in bewustwording en gedrag zijn op de goede weg. Met aandacht en slimme toepassingen kom je een heel eind. Denk na over de volgende dingen:

7 basistips om veilig te printen

 • 1
  Beveilig printers en printtaken met een wachtwoord
 • 2
  Zorg voor up-to-date firmware en software
 • 3
  Wis taken van de harde schijf
 • 4
  Beveilig printtaken en documentstromen
 • 5
  Zorg voor bewustwording en beleid
 • 6

  Print veilig vanaf de thuiswerkplek

 • 7
  Krijg zicht op printopdrachten

Meer weten over AVG printen?

Voor een goede beveiliging zijn echt niet altijd moeilijke oplossingen nodig. Veel veiligheidsinstellingen zijn standaard ingebouwd, je hoeft ze alleen maar te activeren. Advies nodig bij het updaten en beveiligen van je systemen en printers? We adviseren je graag. Zo ben je verzekerd van een goede beveiliging en voorkom je datalekken en boetes.

Meer artikelen