Een bedrijfsnetwerk is veel meer dan een internetverbinding. Het is het hart van je organisatie en bevat een schat aan vertrouwelijke bedrijfsdata. Met een onveilig netwerk loop je grote kans dat anderen toegang krijgen tot je bedrijfscomputer(s) en netwerk. Lees meer over wat het bedrijfsnetwerk is en hoe je dit kunt beveiligen.

Veilig-bedrijfsnetwerk-800x300

Wat is een bedrijfsnetwerk?

Een bedrijfsnetwerk zorgt voor een complete verbinding tussen computers, machines, ICT-apparatuur en andere apparaten. Het is een cruciaal onderdeel voor het gebruik van internet en applicaties. Binnen een bedrijfsnetwerk worden verschillende computers, (cloud)servers en apparaten met elkaar gekoppeld met een of eventueel meerdere switches met een router of een firewall, die gekoppeld zijn aan een internetprovider. Er zijn verschillende soorten bedrijfsnetwerken. Zo kan het een bedraad netwerk zijn, een draadloos netwerk of een netwerk op afstand.

Het gebruik van het bedrijfsnetwerk

Welk bedrijfsnetwerk past bij mijn bedrijf?

De basismaatregelen om jouw bedrijfsnetwerk te beveiligen

De beveiliging van het bedrijfsnetwerk

Hoe staat het met de veiligheid van jouw bedrijfsnetwerk? Heb je nagedacht over wie toegang heeft tot het volledige netwerk? Is dat ook de bedoeling? Wordt het verkeer op het netwerk tussen medewerkers en gasten uit elkaar gehouden met Managed Access Points? Zorg dat je ongewenst netwerkverkeer kunt blokkeren en wijs bijvoorbeeld per apparaat gebruiksrechten toe. Tegenwoordig zijn veel meer mensen thuis gaan werken waar ze niet de beveiliging hebben die ze op kantoor wel hebben. Dit vergroot de kans op beveiligingslekken. Zorg daarom altijd voor sterke wachtwoorden en up-to-date software.

Hackdetectie als brandalarm van je bedrijfsnetwerk

Maak je netwerk compleet met
Network Infrastructure Pack

Managed Gateway & Firewall

Al het netwerkverkeer gaat via een uitstekend beveiligde gateway & firewall. Bekabeld en draadloos.

Managed Network Switch

Met deze geavanceerde switch sluiten we apparaten aan en voorzien we ze van voeding.

Managed Access Points

Een snel en stabiel WiFi-netwerk, gescheiden tussen medewerkers en gasten.

Advies van experts

Hulp nodig bij het inrichten van je bedrijfsnetwerk? Wij richten je netwerk in op basis van een onderbouwde analyse. Wat heb je nu nodig, en waar moeten we rekening mee houden voor de toekomst? Met slimme apparatuur en software beschermen we jouw bedrijf tegen digitale bedreigingen. Zo voorkom je hoge kosten, bedrijfs- en reputatieschade. Keertje bellen over de mogelijkheden?

Meer artikelen